Pieter Derks over het dashboard van Hugo de Jonge

www.pieterderks.nl
Er komt een dashboard. Daarmee weten we in ieder geval wel waarom we niets meer gehoord hebben over de app waar Hugo de Jonge eerder nog zo vol over was. We zitten nu ineens weer in de auto achter het stuur en dan is appen natuurlijk levensgevaarlijk. Mijn column voor De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Reacties

 1. vanuit breda

  vanuit breda8 dagen geleden

  Ik hoop dat minister Schouten dit ook gehoord heeft en geïnspireerd is geraakt het vee-probleem op deze manier op te lossen. Is corona uiteindelijk toch ergens goed voor geweest.

 2. Jovano Styfic

  Jovano Styfic9 dagen geleden

  Hugo de Jonge is een gevaarlijke psychopaat en notoire leugenaar waar we snel vanaf moeten

 3. José Seelen

  José Seelen10 dagen geleden

  Hihihi...

 4. Onno van den Bosch

  Onno van den Bosch10 dagen geleden

  Hij had moeten zeggen dat de app uit het raam is gegooid!XD

 5. Maarten

  Maarten10 dagen geleden

  Wat een kneus. Letterlijk niks is grappig of slaat ook maar ergens op.

 6. FerryXtheMercy

  FerryXtheMercy6 dagen geleden

  Frikandellenkweker Dan zou jij er toch wel om moeten lachen dus... als je het zou snappen tenminste. Maar ja, het is natuurlijk niet het niveau van een frikandel(lenkweker) 🤪

 7. Frikandellenkweker

  Frikandellenkweker6 dagen geleden

  Dit is kleuterhumor. Heeft niets met satire te maken.

 8. FerryXtheMercy

  FerryXtheMercy6 dagen geleden

  Je begrijpt het dus gewoon (nog) niet, is ook grote-mensen humor... Misschien later als je groot bent nog eens terugkijken?

 9. Ben Dover

  Ben Dover10 dagen geleden

  al dagen in trending met maar 42k views. stfu youtube

 10. coratris

  coratris11 dagen geleden

  Pieter, let ook op die gillend opvallende schoenen waar De Jonge altijd in loopt. Zeker om de aandacht van zijn betoog af te leiden. :)

 11. Nieuwe Start Ervaringswerk

  Nieuwe Start Ervaringswerk11 dagen geleden

  Zo zie je maar dat acht weken lockdown niet perse betekent dat je inboet aan scherpte..

 12. Leo Kalkman

  Leo Kalkman11 dagen geleden

  H,d,J.zit vol shit!!

 13. Max van Tiel

  Max van Tiel11 dagen geleden

  Heerlijk scherp. Hopelijk kunnen je shows snel weer doorgaan. Verheug me op die in Nijmegen.

 14. Frikandellenkweker

  Frikandellenkweker11 dagen geleden

  B cabaretier

 15. FerryXtheMercy

  FerryXtheMercy6 dagen geleden

  Aldus een A-nonieme youtube-reaguurder 🙄

 16. Viggo's vlogs

  Viggo's vlogs11 dagen geleden

  Heb je nog meer negatieve tijd😲 sukkel

 17. Klont123

  Klont12310 dagen geleden

  Ga naar school kutkoter.

 18. desmond fransen

  desmond fransen11 dagen geleden

  Er is maar 1 reden waarom je ze niet meer hoort over groepsimmuniteit (u moet het juist krijgen) en de app (geef ons maar al jullie gegevens, kennis is macht) omdat mensen erdoorheen zien. Niemand gaat die vaccins nemen van die engerds en tolereren dat je anders dingen niet meer mag. Wat denken ze nog uit te kunnen halen? Weg met die controle, AI, cashless, drones maar bovenal weg met de machtswellusteling. Maak plaats voor de mensen met visie en vertrouwen. Die hoop uitspreken. Met ideeën komen die gericht zijn op vrijheid, vooruitgang, verbondenheid en liefde. Geef uw macht niet steeds verder uit handen aan de eu. Eruit en heel snel. De stap naar een nog zo’n enge kliek als het eu parlement in de vorm van een wereld regering is erg klein. Zeker nu ze allerlei landen erbij rammen en ook op andere continenten deze trein door blijven beuken. De World Economic Forum (Rockefeller’s) hebben een hele blauwdruk: hoe om te gaan met anti-globalists (Baudet, Brexit, Trump). Het sleutelwoord is demoniseren. Kapot proberen te maken. Woorden verdraaien, manipuleren, liegen. Alle middelen toegestaan zodat die wereld regering er komt. Waarom? Probeer maar eens al die landen te manipuleren. Dat is veel makkelijker door maar 1 centraal punt te manipuleren. Deze vorm van maatschappij is ook wel visueel vorm te geven in de vorm van een driehoek. Waarbij de bovenste punt het meest weet/heeft en de onderste laag (de grootste groep mensen) eigenlijk niets weet/heeft. Het staat afgebeeld op het 1 dollar biljet. Met het alziend oog (reptielen oog) in de top en met de tekst New World Order onder de piramide. Feiten.

 19. Bert Leenen

  Bert Leenen12 dagen geleden

  Verblind achter het dashbord in de economische afgrond. Dat is de route die dit dictatorisch schoolmeester kabinet heeft ingegeven in haar brilliante corona app.

 20. judyannebel

  judyannebel12 dagen geleden

  Kort en krachtig

 21. Esther Bosbach

  Esther Bosbach12 dagen geleden

  De waarheid is dat niemand weet hoe een pandemie op zulke grote schaal werkt en dat er geen hapklare oplossingen zijn. Voor het eerst vind ik dat een cabaretier eens het cabinet zou moeten steunen en een verrassende rol innemen. Dus Pieter, ik daag je uit om eens out of de box pro cabinet te zijn. Want nee, ik zou nu niet in hun schoenen willen staan, en je zou maar in één conferentie het iedereen naar de zin moeten maken. Ik ben zelf links, maar snap intussen wel het geemer wat ze het linkse cynisme noemen.

 22. Ramon Winters

  Ramon Winters12 dagen geleden

  Ik denk dat het volk er is om het kabinet te controlleren. Maak je domme keuzes dan zetten wij als kiezer er iemand anders neer. Mensen met macht moet je controlleren het is immers ons zuur verdiende geld die zij gebruiken.

 23. Eric Meijer

  Eric Meijer12 dagen geleden

  "En we sturen op de achteruitkijkspiegel..." Daar is niemand ooit beter van geworden. Graag sturen op vooruitzien, anders loop je het grote risico de eerste de beste dikke boom langs de kant van de weg te omarmen.

 24. w0nderer82

  w0nderer826 dagen geleden

  Nou ja, je hebt natuurlijk wel de spiegels nodig om te kijken of er achter en naast je niks gebeurt. Maar true: alleen maar in de spiegel kijken als je vooruit gaat - dat gaat niet werken.

 25. Elle Basi

  Elle Basi12 dagen geleden

  maar asjeblieft geen vliegtuigen meer, de lucht is alweer smeriger dan toen de lockdown net begon dus laten we proberen om niet weer helemaal terug te gaan naar af.

 26. FerryXtheMercy

  FerryXtheMercy10 dagen geleden

  Elle Basi Wees gerust, met zijn hypocriete reactie zet hij bij iedereen die ook maar een beetje het nieuws volgt alleen zichzelf te kijk. (Nu al) Vijf likes voor jouw eerste reactie tegenover één zo'n kant noch wal rakende reactie onderstrepen dat nog eens. En los van de berichtgeving in serieuze nieuwsmedia over de aantoonbaar gigantische vermindering van de (lucht)vervuiling die helaas al weer oploopt kan inderdaad iedereen zonder oogkleppen zelf de positieve neveneffecten van deze crisis merken, alleen al aan het (nu bijna volledig) ontbreken van de herrie van al dat kennelijk toch niet zo onmisbare vliegverkeer 🤔

 27. Elle Basi

  Elle Basi11 dagen geleden

  @Ramon Winters ik wil helemaal niet dat telefoonhoesje dat uit China komt, het is niet handig als je dingen gaat invullen voor andere mensen.

 28. Elle Basi

  Elle Basi11 dagen geleden

  @Ramon Winters Dat haal ik uit het feit dat ik naast een drukke auto weg woon en dat toen de lockdown net begonnen was ik niet meer elke dag keelpijn had. Je hoeft niet gelijk zo gemeen te doen.

 29. Ramon Winters

  Ramon Winters12 dagen geleden

  Ik vraag me af of mensen zoals jij echt zo stom zijn of gewoon doen alsof. Waar haal je nou vandaan dat de lucht zo vies is daarbij wil jij op vakantie en je wilt ook dat je telefoon hoesje uit china aankomt.

 30. Willem Groen

  Willem Groen12 dagen geleden

  Je hebt je bij pow flink laten kennen knul.

 31. Dinet K

  Dinet K12 dagen geleden

  Mooi abc-tje

 32. Petra Wolff

  Petra Wolff12 dagen geleden

  Wat goed dit❤💪🏻

 33. Peter Miller

  Peter Miller12 dagen geleden

  Hugo is a smooth operator...slik kind of guy!

 34. Martin

  Martin13 dagen geleden

  Goed gedaan, Pieter! En een dashboard gebruik je om vóóruit te kijken. Terwijl er gepraat wordt over gegevens van achteraf. Foute metafoor! En waarom rempedaal? Negatief/angst! Beter: gaspedaal: Wanneer kunnen we versnellen? Positief! En routekaart? Waarhéén?

 35. Elle Basi

  Elle Basi12 dagen geleden

  inderdaad! Ik word zo'n beetje gek hier omdat als ik mijn gaspedaal indruk er niks gebeurd, want mijn koppeling is kapot (ik werk in de culturele sector).

 36. Arnoud van den Heuvel

  Arnoud van den Heuvel13 dagen geleden

  Ijzersterk. Overigens wederom audio uit sync. Vorige filmpje geloof ik ook al.

 37. the flying Dutchman

  the flying Dutchman13 dagen geleden

  Helemaal top weer 🤓🤓

 38. Marco D

  Marco D13 dagen geleden

  Pieter, je bent een zegen voor het Nederlandse cabaret en voor onze nationale discussie. Blijf alsjeblieft nog lang zulke scherpe columns maken!

 39. Elle Basi

  Elle Basi4 uur geleden

  @Frikandellenkweker nou gelukkig vraagt niemand jou ook om te glimlachen

 40. Frikandellenkweker

  Frikandellenkweker6 dagen geleden

  Ik kan nog niet eens glimlachen om deze kerel

 41. Elle Basi

  Elle Basi12 dagen geleden

  ja we hebben je nodig!

 42. Wim Bakker

  Wim Bakker13 dagen geleden

  Het dashboard zou compleet zijn als er ook economische indicatoren bij zouden zijn zoals de AEX, werkloosheid. Deze werden niet genoemd.

 43. Mart K

  Mart K13 dagen geleden

  Overigens heeft de Jonge het woord dashboard van de WHO gebruikt, origineel dus.Wat hij wel vergeten was om social distancing te checken bij de WHO en dat is slechts 1 meter. Dat scheelt ruw geschat in onze economie 100000 werkelozen.

 44. FerryXtheMercy

  FerryXtheMercy12 dagen geleden

  Mart K Jij hebt trouwens ook niet goed bij de WHO gecheckt, want die zeggen helemaal niets over "social distancing" (alleen over "physical distancing") 😉

 45. FerryXtheMercy

  FerryXtheMercy12 dagen geleden

  Hé, er zijn ook landen waar ze twee meter aanhouden. Niet zo gek, want het onderzoek waar social distancing op gebaseerd is (weet niet meer wat de rol van de WHO daarin was) constateerde dat tussen de één en twee meter afstand houden de verspreiding van het virus aantoonbaar beperkt. De keus welke afstand je op grond daarvan verplicht gaat stellen is dan verder helemaal aan willekeur en politiek onderhevig, dus in Nederland compromis-land waar 't RIVM ook al letterlijk die 1 á 2 meter adviseerde gaan we dan maar precies op het gemiddelde zitten 🤔 Overigens zijn Frankrijk en Italië voorbeelden van landen die één meter al sociaal afstandelijk genoeg vinden, en Duitsland houdt net als wij anderhalve meter aan. Dus zo gek is ons compromis misschien nog niet ...

 46. Henna van Opstal

  Henna van Opstal13 dagen geleden

  En wat dacht je in het ov.....

 47. OSCAR

  OSCAR13 dagen geleden

  consistent goed !

 48. Martijn Zuiderduin

  Martijn Zuiderduin13 dagen geleden

  Wij thuis zien Hugo de Jonge altijd al als zo'n gelikte, net iets te ijdele autoverkoper. Nou, ik zie hem wel staan in een showroom met iets te patserige auto's. Fijn stukje trouwens :).

 49. Diederik van de Dijk

  Diederik van de Dijk8 dagen geleden

  @Elle Basi"Uitstraling" is niet echt een zaak van het innerlijk. En waaruit blijkt wat De Jonge van het leven weet en hoe hij is grootgebracht?

 50. Elle Basi

  Elle Basi8 dagen geleden

  @Diederik van de Dijk nee hoor dat is niet zijn uiterlijk (tenminste ik vind van niet) het is echt zijn ballerige uitstraling, van een man die niets weet van het echte leven en met een gouden lepel in z'n mond is grootgebracht.

 51. Diederik van de Dijk

  Diederik van de Dijk9 dagen geleden

  Ja, laten we onze ministers op hun uiterlijk beoordelen... Sterker nog, ze moeten er voortaan maar meteen op geselecteerd worden.

 52. Martijn Zuiderduin

  Martijn Zuiderduin12 dagen geleden

  Haha, graag gedaan!

 53. Elle Basi

  Elle Basi12 dagen geleden

  ik vroeg me al altijd af wát er nou aan die man is dat ik niet vertrouw en voila, jij zegt het, dank!

 54. Kippetje Tok

  Kippetje Tok13 dagen geleden

  Hij is weer lekker scherp!

 55. Robert Terlaak

  Robert Terlaak13 dagen geleden

  Zijn we nog niet Corona moe met z'n allen? Laat de politiek lekker bakkeleien en laat de burgers met rust alsjeblieft.

 56. leon elias

  leon elias13 dagen geleden

  goed abc-tje!!!

 57. stap0510

  stap051013 dagen geleden

  Pieter Derks is eigenlijk best wel lekker.

 58. Chanthal100

  Chanthal10012 dagen geleden

  Niet zo gepast nu we het over hongersnood hebben 😉😂😉

 59. Olaf Kuper

  Olaf Kuper13 dagen geleden

  wat goed dit

 60. Arjan Peters van Ton

  Arjan Peters van Ton13 dagen geleden

  Revenge of the Nerts 👌🏻

 61. Lydia Belyakova

  Lydia Belyakova7 dagen geleden

  ❤️ 💛 💚 18+ 11296.putanydom.ru ❤️ 💛 💚 18+ 11296.putanydom.ru ❤️ 💛 💚 18+ 11296.putanydom.ru

 62. Arjan Peters van Ton

  Arjan Peters van Ton13 dagen geleden

  @judgem666 in dit geval niet dus hè 😀

 63. Roel de Vries

  Roel de Vries13 dagen geleden

  Ik waardeer je inzet op het gebied van zo-slecht-dat-ze-goed-zijn-woordgrappen enorm! Buiten dat natuurlijk weer zo waar als een koe en zo raak dat kant noch wal nergens te bekennen zijn.

 64. Elle Basi

  Elle Basi12 dagen geleden

  revenge of the nerts xD

 65. Marlies Schmitz

  Marlies Schmitz13 dagen geleden

  Weer heel goed