De Roze Piet Discussie

Stel je voor...
#fresku #teemong #kozp

Reacties

 1. Sam Lebens

  Sam Lebens13 uur geleden

  "En ook als we de scholen langsgaan dan gooi ik een zo'n klein biggetje de klas in en dan neem je meteen de gegevens van de leraar en stuur je er een Tikkie achteraan". Bruine Klaas en zijn Big, geweldig.

 2. It'sGio Official

  It'sGio Official2 dagen geleden

  En dan spontaan uit het lucht gegrepen 'onschuldig' Roze Piet(!) roepen wanneer er nog zo een varkentje langs komt lopen ;).. En vervolgens als diegene er iets van zegt roepen 'stel je niet aan joh', ze kunnen tegenwoordig niks hebben, gaat helemaal nergens over 😊🐖

 3. FreedomFisher

  FreedomFisher2 dagen geleden

  En het had allemaal so simpel kunnen zijn... Houdt hem zwart, pikzwart wat mij betreft, en haal alle eigenschappen die NIET van door de schoorsteen gaan krijgt weg. Dus kroeshaar, rode lippen, etc. etc. Een accent mag best, maar dan een SPAANS accent ;) Iedereen blij, toch? Het is geen racistisch karikatuur meer EN Piet is nog steeds zwart... En aangezien bekenden vaak onherkenbaar willen zijn voor kleine kinderen nog een idee: Alle mensen die zwarte Piet willen spelen verkleden zich gewoon als welk ras dan ook behalve hun eigen :P Ik zou me kapot lachen als ik ergens een zwarte Sint zie met een hoop wit geschminkte knechten met blonde pruiken xD Wordt wel moeilijk uit te leggen als een kind in 1 week een blanke, bruine en aziatische Sint ziet :P Maar goed, wat humor en (zelf)spot over ras breekt juist de spanning en brengt mensen nader denk ik, maar alleen zolang IEDEREEN belachelijk wordt gemaakt. Kijk naar South Park, die komen overal mee weg omdat ze letterlijk alles en iedereen belachelijk maken.

 4. Patrick Mandemaker

  Patrick Mandemaker2 dagen geleden

  Discussie gaat met kerst door nlgo.info/video/uoill3allqqwe6E.html

 5. p tm

  p tm2 dagen geleden

  Ik ben van KOGR. Kick out gekleurde racisten. NO MORE BAKRAFACE: NO MORE TATA NO MORE WITMANGG NO MORE KAASKOP.

 6. John Coxtolstoy

  John Coxtolstoy3 dagen geleden

  damn dit is goed

 7. Carlo Zandee

  Carlo Zandee3 dagen geleden

  Geweldig, zoveel spijkers met koppen dat je een huis kan bouwen.

 8. Jeff no one gives a .

  Jeff no one gives a .3 dagen geleden

  Daar wordt aand de deur geknort hard geknort zacht geknort, wie zou dat zijn?Het zin die Pedof-erghmm, Varkens weer, ze steken men vader neer, ze nemen de jongste mee en pakken ze klein.

 9. Matro Media

  Matro Media3 dagen geleden

  Kleur zou niet eens een ding mogen zijn of je nou zwart of wit bent iedereen is gelijk, boeien hoe zwarte piet eruit ziet maak er voor jezelf een leuk feest van en voel je toch niet zo aangesproken. Als zwarte zijnde kun je ook de blanke piet maken als je dat zo graag wilt om zo maar met een comeback te komen van dit vinden jullie toch ook niet leuk. Nou, het boeit ons geen ruk. Mensen die deze discussie zijn gestart zien nederland niet als 1 maar in groepen en verschillende culturen en als die tegen elkaar worden gezet is het vaak racisme.

 10. p tm

  p tm4 dagen geleden

  Weet je wat echt fock op is? Dat je wakker wordt voor de spiegel staat en ineens ziet dat je huid bruin is en niet zwart... en dat je dus jarenlang jezelf associert met zwarte piet die zwart geschminkt is en dus helemaal niet op je lijkt.en dat je jezelf black noemt terwijl je dit dus niet bent, met je bruine huidskleur.En dat dus je hele associatie met zwarte piet als een pepernoot op een drumstel slaat omdat je dus helemaal niet zwart bent maar bruin. En dus je hele verkeerde associatie gebaseerd is op je eigen fanta inbeelding/waanbeelden aangeleerde minderwaardigheidscomplex.

 11. salvation core

  salvation core4 dagen geleden

  Je zou maar licht getint zijn geen gezeik😂

 12. Ewa Sagbi

  Ewa Sagbi4 dagen geleden

  Sagbi maak meer filmpjes laat me lachen

 13. bla 187

  bla 1874 dagen geleden

  je wilt niet weten hoeveel roze pieten er in thailand rondlopen

 14. KawaiiClan

  KawaiiClan4 dagen geleden

  Dit is kunst

 15. abud

  abud4 dagen geleden

  Nu één satire met Muhammed en zijn kinderbruid Aisha als je lef hbt😃.....😶ow nee sorry🤐 dan is het niet grappig meer die schoppen fysiek terug, worden we allemaal serieus bang zonder ruggengraat. Fake clowns

 16. StefMjunior

  StefMjunior4 dagen geleden

  Geniaal

 17. Rob Feldkamp

  Rob Feldkamp4 dagen geleden

  1:36 wie is dat ook alweer?

 18. Rob Feldkamp

  Rob Feldkamp4 dagen geleden

  Je kunt zeggen wat je wil maar roze piet en varken zijn wel degelijk totaal verschillende woorden.

 19. follow ig. chrisrockcookin_ & mellakush_music

  follow ig. chrisrockcookin_ & mellakush_music5 dagen geleden

  4:41 thank me later 👇 ... when you see it

 20. follow ig. chrisrockcookin_ & mellakush_music

  follow ig. chrisrockcookin_ & mellakush_music5 dagen geleden

  ☝️Er zijn sommige roze pieten die reizen naar thailand om een kinderfeest echt met kinderen te vieren #staywoke

 21. Jayskiallthewayski

  Jayskiallthewayski5 dagen geleden

  Je hebt gelijk, ik pak gelijk het vliegtuig naar Australië of 1 van de andere 358 landen waar varkens nog steeds bij bosjes afslacht en verkracht worden ipv hier vanuit m'n veilige flatje in Amsterdam een beetje "ik vecht tegen onrecht, want ik voel, naja ik voel dus hè, ik voel, ikke...." lopen te doen. Hypocriete stakker ben ik anders. Ga gelijk een ticket boeken.

 22. blueberry haze!

  blueberry haze!5 dagen geleden

  P O R K O

 23. STEREOPIETed

  STEREOPIETed5 dagen geleden

  Maarrrrrr.... hij is toch roze van de schoorsteen, toch? ;-)

 24. TARRA GONA

  TARRA GONA5 dagen geleden

  Geniaal 🤣🤣🤣🤣🤣💪🏿

 25. Fiqi mgt

  Fiqi mgt6 dagen geleden

  brilliant

 26. maurice meerts

  maurice meerts6 dagen geleden

  nieuwe woord van de dag #PEDOZWIJNEN IL LIG DUBBEL!

 27. maurice meerts

  maurice meerts6 dagen geleden

  3:22 beste gedeelte

 28. Tirzha Gielen

  Tirzha Gielen6 dagen geleden

  Dit is zoooo geniaal!

 29. Tanuki TV

  Tanuki TV6 dagen geleden

 30. Délano Online

  Délano Online6 dagen geleden

  Hahah ik ben voor zwarte piet enzo en vind onzin dat het weg moet maar vind dit wel legend kan hier wel om lachen voel mij totaal niet gediscrimineerd

 31. M1chhh Nmioomii

  M1chhh Nmioomii3 dagen geleden

  @De Waarheid wereld is hard...stukje opvoeding. Dik, dun, lang, klein.....voor jezelf opkomen en niet meteen in de slachtofferrol gaan zitten zou de wereld een stuk beter van worden

 32. De Waarheid

  De Waarheid3 dagen geleden

  @M1chhh Nmioomii ja tot je kinderen huilend thuiskomen omdat ze gepest worden door de karikatuur, dan is het opeens wel alle hens aan dek.

 33. Délano Online

  Délano Online5 dagen geleden

  @M1chhh Nmioomii jaaman precies🤣

 34. M1chhh Nmioomii

  M1chhh Nmioomii5 dagen geleden

  Idd....maakt ons een stuk sterker dan die vuile jankerds zoals van kozp

 35. Bijlow the snavel hunter

  Bijlow the snavel hunter6 dagen geleden

  hahaha godverdomme wat een zielig filmpje. hoe hard kan je je laten kennen

 36. Ghost Banned

  Ghost Banned6 dagen geleden

  Je moet wel weten dat het sinterklaasfeest in verschillende vormen op vele plekken over de wereld werd gevierd en niks met tot slaaf gemaakte mensen te maken heeft, In Iran heb je ook een soort van Sinterklaasfeest met zwart geschminkte mensen. Het gaat veel verder trug in de tijd dan het hele slaven gedoe van de SJW pieten van nu. Wat ik ook niet snap...als je een land ziet en je denkt dan van WTF, die mensen zijn gewoon zooo racistisch....ze spelen slaafje en witte slaafmeester daaro...hoezo zou je daar gaan wonen ? Klopt niet dit verhaal, want jouw leven is hier er echt niet slechter op geworden. en welke andere rijke landen delen hun landen zo met arme mensen dan ? Als er een volk bestaat dat niet xenofobisch is op deze planeet is het wel Nederland. Je moet ff je SJW bril afzetten en kijken hoe de rest van de wereld doet naar elkaar, dan zie je dat het allemaal wel mee valt pietje van me.

 37. Sanne Xx

  Sanne Xx6 dagen geleden

  Het statement : " ga je dan hier wonen" wat zogenaamd een vraag is zal ik beantwoorden. De generatie die tegen durft te spreken is tussen de 16 en de 35. 1 die zijn hier geboren -zowel zwart als wit 2 nederland 'veroverde' bepaalde landen waardoor -mensen hier na toe werden genomen Onder het mom als huis'werktster'/ 'bedgast'/keukenhulp Maar ook kinderen die hieruit geboren zijn -mensen daardoor na bevrijding hier naartoe moesten komen door de achter gelaten chaos van 1e oorlog voor overname, de tijdelijke overname, de oorlog voor het terug krijgen van land. De vrouwen die net als hier op 5mei als verraders werden gezien omdat zij geen keuzes hadden dan te luisteren naar de soldaten. Nou geschiedenis over waar ZP vandaan komt. Ooit waren de meeste van ons niet religieus en hadden wij tradities zoals krampus. Toen het christendom overnam Veranderde zij als onze tradities en gewoontes. Van kwampus naar Jim Crow karikartuur En van een feest in december naar de geboorte van jezus en kerst.

 38. Andre v d ende

  Andre v d ende7 dagen geleden

  Dus als ik het goed begrijp zijn alle roze varkenspieten pedofiel en stinken ze?LOL Als je daardoor aangesproken voelt ben je niet goed bij je tor.

 39. Pete Petersen

  Pete Petersen7 dagen geleden

  Alle blanken in de VS zijn gelukszoekers, meer dan 100 miljoen. Maar dat hoor je nooit iemand zeggen. Alle "schijterds" die WW2 ontvluchtte en niet bleven vechten net als de Syriërs nu wonen daar nog, inclusief Nieuw Zeeland en Australië. Racisme is anno 2019/20 nog steeds institutioneel en het ligt veel dieper dan men beseft.

 40. AGRSY

  AGRSY7 dagen geleden

  Fijn dat je bestaat Freshku

 41. Sanne Xx

  Sanne Xx7 dagen geleden

  Hahai love this man

 42. Patatjemayo

  Patatjemayo7 dagen geleden

  Ga zo door pa geef ze koekje van eigen deeg

 43. randy b

  randy b7 dagen geleden

  Of het sinterklaasfeest nou blijft bestaan of niet intereseerd me niet. maar word gewoon moe van jullie onzin redennering. zeg dan gewoon dat jullie schijt hebben. Daar heb ik meer respect voor.

 44. Squirrel Monkey

  Squirrel Monkey6 dagen geleden

  Wat klopt er volgens jou niet?

 45. Hijwe

  Hijwe7 dagen geleden

  Ben ik de enige die het verschil tussen een feest letterlijk baseren op de discrimatie van een bepaald ras en een feest waarbij de kern van het feest helemaal niks met een ras te maken heeft. Dit is toch echt wel de meest trieste manier van in perspectief brengen die ik ooit gezien heb. Het valt nog best te begrijpen dat je het niet fijn vind op het moment dat blanke mensen zich voor een feest bruin/zwart schminken, omdat dat misschien inderdaad beledigend kan zijn, maar dit gedoe over de associatie met slavernij vind ik zeer triest. Het feit dat je bij bruin geschminkte mensen die cadeaus uitdelen meteen aan slaven moet denken zegt toch echt meer over jezelf dan over het feest.

 46. Hijwe

  Hijwe2 dagen geleden

  @Sanne Xx het is momenteel een katholiek feest, net als Pasen en Kerstmis. Echter, sinterklaas is een van de weinige katholieke feesten die nog op dezelfde manier gevierd word (geen paashaas of kerstman zooi). Het verandert niks aan het feest dat we met z'n allen vieren (en dus is het wel onze traditie in theorie). Ik vind wel dat je een punt hebt dat het mooier zou zijn als we er allemaal mee zouden kunnen leven.

 47. Sanne Xx

  Sanne Xx2 dagen geleden

  @Hijwe "butler achtig" "moor slaaf" Waarom vast houden aan deze beeltenis gemaakt door religie. Het is niet onze traditie. Het is die van katholieken christenen. Om het de volledig de onze te maken, moeten we zoals we de muziek hebben gemoderniseert, de straffen en schuld gevoel ook het karikartuur veranderen naar iets waar iedereen over de wereld mee kan leven.

 48. Hijwe

  Hijwe3 dagen geleden

  @Sanne Xx het kostuum dat hij aan heeft is niet geïnspireerd door Jim Crow, maar door de kostuums van de butler-achtige helpers van de bisschoppen in Spanje uit de tijd van Sint Nicolaas. Het meest herkenbare daarvan zijn de mouwen met verticale strepen. Het verschil tussen Zwarte Piet's kostuum en het minstreel outfit van Jim Crow is trouwens best wel groot.

 49. Sanne Xx

  Sanne Xx3 dagen geleden

  @Hijwe of duitsland eerder was of jim crow heb ik inderdaad geen weten en zou ik moeten bekijken Maar hierbij zeg jij zelf al dat de karikarturen op elkaar lijken. Rijke moor of niet het is een afbeelding van iemand die slaaf was. Dat zou het zelfde zijn als iemand afbeelden /uitspelen in een gestreepte trui, kaal geschoren kop en een joden ster en dan zeggen maar die was bevrijd. Dan het alsnog een afbeelding van een gevangrn gehouden joodse man die heeft geleden of nog steeds lijd.

 50. Hijwe

  Hijwe4 dagen geleden

  @Sanne Xx De associatie tussen Jan Schenkman's zwarte piet en de Jim Crow karikatuur van Thomas Rice is geen feit. Hoewel ik nog best kan begrijpen dat het zo overkomt, is het belachelijk om daar zo van uit te gaan. In het boek van Schenkman komt zwarte piet over als het vriendelijke hulpje van sinterklaas. Dit is een compleet ander beeld dan het in de karikatuur geschetste beeld waar het volgens u op gebaseerd zou zijn. Trouwens, hoewel het in Nederland pas toen opkwam, was in Duitsland het idee van een zwarte helper al lang ontstaan, zoals te zien is in een aquarel uit 1825. Dit was 3 jaar voordat de Jim Crow karikatuur gemaakt werd. Voordat zwarte piet zwart werd, werd in het begin van 1800 sinterklaas vergezelt door een blanke edel man. Ook word in het boek van Schenkman aangegeven wat de welvarende positie is van de sint en zijn knecht doordat ze toegang hebben tot een stoomboot en een luchtballon. Stoomboten waren destijds de nieuwste voertuigen en er waren maar heel weinig luchtballonnen. In destijdse traditie en huidg feest word onze piet helemaal niet belachelijk gemaakt. Hij word niet gepest omdat hij een andere kleur heeft, hij word niet neergezet als achterlijk of minderwaardig, hij is geen slaaf maar helpt sinterklaas en geeft cadeaus en snoep aan kinderen. Ik snap eigenlijk niet hoe dat beeld een belediging is voor zwarte mensen, en de associatie met slaven vind ik dus maar vreemd.

 51. kersbenik

  kersbenik7 dagen geleden

  Dat hele pieten gezeik boeit me geen ene fck . Maar als je precies zoon zelfde filmpje zou maken voor zwarte Piet zou je kei hard uitgemaakt worden voor racist. Maar bij dit filmpje wordt je geacht om begrip te tonen? het enige wat je doet met dit filmpje is laten zien dat het hele kozp gedoe behoorlijk hypocriet is. Zeur niet over racisme als je zelf racistische bent tegen tata”s, spleetogen of wie dan ook.wat u niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. Wat mij betreft wordt de Piet alle kleuren van de regenboog of maak Sint ook donker geen kind die het boeit.

 52. David Bos

  David Bos5 dagen geleden

  Alleen wordt er geen filmpje gemaakt over zwarte piet, maar is zwarte piet de realiteit. Realiseer je dat?